Balance: Készítsünk felfújtat zsemléből!

Szeretettel köszöntelek a Balance közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 181 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 41 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

Balance vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Balance közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 181 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 41 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

Balance vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Balance közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 181 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 41 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

Balance vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Balance közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 181 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 41 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

Balance vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Készítsünk felfújtat zsemléből!

A felfújtak készítésének nagy receptirodalma van. Könnyűek és nagyon finomak. Mi most zsemléből készült felfújtat ajánlunk. Kipróbáltuk. Nagyon finom!


 

Hozzávalók:


  • zsemle felfújt
    3 dl tej
  • 6 dkg porcukor
  • vaníliáscukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 6 db zsemle
  • gyümölcs ízlés szerint

Hamar elkészül, nem kerül sokba, és mindenki szívesen fogyasztja a következő zsemlefelfújtat.

 

Elkészítése:


Itt cseresznyével készítjük, de ízlés szerint használhatunk más gyümölcsöt, vagy ízesített túrót is.

 

Hat zsemlét vágjunk ujjnyi szeletekre.

3 dl tejben keverjünk el 6 dkg porcukrot, 5 dkg vajat, két tojást, egy vaníliás cukrot, pici sót.

Ezt a keveréket öntsük a zsemlére, hogy szívja be.

Amíg a zsemle „iszik", mossunk meg, és magozzunk ki negyed kg-nyi meggyet. Nyersen is használhatjuk, de finomabb, ha kevés cukorral és fahéjjal kissé megpároljuk.

Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, hintsük meg zsemlemorzsával és tegyük be az áztatott zsemleszeletek felét.

Borítsuk be a meggyel, majd takarjuk be a megmaradt zsemlével.

A tetejét hintsük meg kristálycukorral (díszíthetjük-dúsíthatjuk durvára vágott dióval, mandulával), és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

 

Hidegen, melegen egyaránt finom.

 

natursziget.com

Címkék: egészség konyha receptek ízek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu