Balance Blog: 2010. február

Szeretettel köszöntelek a Balance közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 181 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 41 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

Balance vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Balance közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 181 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 41 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

Balance vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Balance közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 181 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 41 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

Balance vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Balance közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 181 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 41 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

Balance vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Balance hírei - 2010. február

Neveljünk friss zöldséget 2 hét alatt!
A kerti zsázsa a legrövidebb tenyészidejű zöldségnövény. A vetés utáni 10-12. napon már sűrű, zöld vetésünk lesz. Ez a legalkalmasabb idő arra, hogy megkezdjük a zsázsa betakarítását.

Annyi bizonyos, hogy a zsázsa az ókorban nagyon kedvelt salátanövény volt. Persze azt nagyon reménytelen dolog volna kibogozni, hogy amikor zsázsáról van szó, akkor a görög vagy latin szerző a kerti vagy a vízi zsázsára, vagy esetleg egészen más növényre gondol.

Tovább 

network.hu

network.hu

 

 

 

Bálint napját manapság egyre többen Valentin napként emlegetik, habár Magyarországon csak a 90-es évektől ünnepeljük február 14-ét, a szerelmesek napját.

Története máig nem teljesen tisztázott, megannyi legenda és hiedelem ismeretes.

 

 

 

 

 

 

 

Egyik monda szerint Valentin római pap volt.

network.hu

 

Claudius császár üldöztetése alatt halt meg, még időszámításunk előtt 269-ben, február 14-én. Amíg börtönben volt, eme legenda szerint üzeneteket küldött a barátainak: "Ne felejtsétek el Valentint!" és "Szeretlek benneteket!"

 

 

 

 

 

 

A Valentin nap sokak számára kiváló alkalom a békülésre, új szerelmek kialakítására, vagy arra, hogy felpezsdítsék párkapcsolatukat.

Tovább 

 
Télen is meggyel védekezzünk a megfázás ellenA meggy - bár mindennapi gyümölcsünk - íze és felhasználása nem nevezhető átlagosnak. Mi a helyzet a gyógyhatásával?
A meggynek a cseresznyéhez képest magasabb a sav- és antocianin tartalma. Íze a nagyon savanyútól a gejl édesig minden variációban előfordul, színe legtöbbször sötétpiros, leve egyes fajtáknál erős színező hatással rendelkezik.

A meggy természetesen piros az antocianinoktól, amelyek erős antioxidáns tulajdonsággal bírnak. A rendszeres meggyfogyasztás segít az immunrendszer egészségének megóvásában, megelőzhetők vele a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések.

Tovább 

EMELETES ÉLVEZET

 

 

 

 

 

Hozzávalók:


1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej

2. réteg
20 dkg túró
porcukor
2 dl tejszín
1cs. vaníliás cukor

3. réteg
2cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1cs. vaníliás cukor

4. réteg
2 dl tejszín
5 dkg porcukor

Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé

 

Elkészítése:

 

 

 

A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel.

 

Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen.

Tovább 

Számos tényező szükséges ahhoz, hogy egyensúlyban légy önmagaddal, a világgal, hogy megtaláld belső harmóniádat. A legtöbb ember nincs tisztában az elérés módjával, örökös háború dúl lelkében, állandóan stresszel, nyüzsög és pörög, ha épp nincs gondja, akkor kreál magának. Ahhoz, hogy megszüntesd magad körül a hullámokat, nem kell sokat tenned, figyelj!

 

Meditálj!


A meditáció az az állapot, amikor ellazulsz, és a problémákat magad mögött lebegteted, ám fontos, hogy rendszeresen csináld.

Utolsó hozzászólás

Schmidt Anna üzente 13 éve

"Légy türelmes mindenkivel, de elsősorban önmagaddal. Ne hagyd, hogy elkedvetlenítsenek a gyengeségeid, hanem emelkedj fel mindig újabb bátorsággal. Csak a nyugodt, békés szellem képes értelmes javításokra."
A homeopátia és hasonló információs elvű terápiák tanai szerint testi és lelki betegségeink kiváltásáért felborult lelki egyensúlyunk és harmóniáját vesztett tudatalattink döntő mértékben felelősek. Életutunk akkor sikeres, ha jól tudjuk megoldani azokat az élethelyzeteket, amelyben éppen vagyunk. Ha a szorult helyzetekben nem találjuk a megoldást, hallgassunk belső hangunkra, a tudatalattink megsúgja a helyes választ.

„A világ csak belülről változhat meg.˝ Eckhart Tolle

Tovább 

A Gömböc az első olyan homogén test, amelynek csupán egy stabil és egy instabil egyensúlyi helyzete van. Ennél kevesebb egyensúlyi helyzettel rendelkező test nem létezhet.


A Gömböc megalkotásához több mint egy évtizedes út vezetett. A Gömböc létezését egy 2006-ban megjelent tanulmányban bizonyította a két magyar kutató, ekkor azonban még távol voltak a fizikai megvalósítástól. A Gömböc számos különös tulajdonsággal rendelkezik, ezek közül az egyik, úgy tűnt, lehetetlenné fogja tenni, hogy valaha fizikailag is megépülhessen.

Tovább 

Répatorta ínyenceknek
A répatorta igazi különlegesség. Még azok is szeretik, akik nem hisznek a mesében, miszerint a répától fütyülni lehet, nem kedvelik, és inkább ők fütyülnek rá. A répatorta egy "életérzés"- vallja Woody Allen is. És milyen igaza van! Meg kell kóstolni!

A répatorta receptje

 

Hozzávalók:

  • répatorta
    20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 8 cl olívaolaj
  • 14 dkg barnacukor
  • őrölt fahéj
  • szerecsendió
  • 20 dkg finomra reszelt sárgarépa
  • rumban áztatott mazsola
  • 1 dl tej
  • fél mokkáskanálnyi szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • natúr krémsajt

 


Elkészítés:

Mély tálban keverjünk össze 20 dkg teljes kiőrlésű lisztet, 8 cl olívaolajat és fél mokkáskanálnyi szódabikarbónával felvert két tojást. Kifehéredésig keverjük.

Tovább 

Készítsünk felfújtat zsemléből!

A felfújtak készítésének nagy receptirodalma van. Könnyűek és nagyon finomak. Mi most zsemléből készült felfújtat ajánlunk. Kipróbáltuk. Nagyon finom!


 

Hozzávalók:


  • zsemle felfújt
    3 dl tej
  • 6 dkg porcukor
  • vaníliáscukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 6 db zsemle
  • gyümölcs ízlés szerint

Hamar elkészül, nem kerül sokba, és mindenki szívesen fogyasztja a következő zsemlefelfújtat.

 

Elkészítése:


Itt cseresznyével készítjük, de ízlés szerint használhatunk más gyümölcsöt, vagy ízesített túrót is.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu